Universal Osaka.

HARRY POTTER. Det var såklart den absoluta höjdpunkten på Universal. Att gå runt i Hogsmeade, dricka butterbeer, köpa trollstav på Ollivanders, åka en sjukt läskig och skoj 3D-ride, äta lunch på Three Broomsticks och gå en sväng på Hogwarts var helt... MAGISKT! Vi spenderade tre timmar i Harry Potters värld innan vi provade på lite andra rides som inte var så spännande. Det som var bäst efter HP var Spiderman 3D-ride och så var det sjukt skoj att bara gå runt och titta på den lilla värld som var uppbyggd där inne. Väldigt många hade även klätt ut sig riktigt satsigt, både till filmkaraktärer och Halloweenklädda, sjukt skoj!
 
 

Kyoto – Bamboo Forest

Idag satsade vi på att beta av några riktiga turistdestinationer här i Kyoto. Favoriten blev Bamboo forest, jäklar vad häftigt det var! Varmt som i en bastu, mygg och sjukt mycket folk, men så sjukt fascinerande med dessa täta och enormt höga träd.
 
 

Dag 1 - Tokyo

Vi landade på morgonen och lyckades hitta ett tåg som tog oss till en station supernära hotellet. Vi kämpade med att hålla ögonen öppna och försökte tappert hålla ut till incheckning kl 15. Men efter en nudellunch någon timmes strosande så gav vi upp. Vi betalade för tidig incheckning, tog en lång nap och vaknade upp som nya människor.
På kvällen kikade vi runt i vårt område, käkade nudlar igen (denna gång beställda ur en automat), spejade på det galna ställe vi skulle besöka på fredagen och sedan köpte vi med oss några öl och gick tillbaka till rummet.
 
 

Japan del 1.

Hej från Tokyo!
 
Vi har det prima och utforskar staden i full fart. Tänkte dela med mig av lite saker vi observerat hittills på resan:
 
 
 
 
1. Samtliga toaletter jag varit på hittills har haft stjärtspolning. Trodde detta var lite av en skröna om Japan, men nej. Det är tydligen standard! Även porlande ljud som startar när man sätter sig på sitsen, självspolande toaletter och en massa annat avancerat verkar höra till det vanliga här.
 
2. Majoriteten av alla människor har alldeles för stora skor. Alltså ca 2 cm glapp i hälen! Och som en följd släpar de förstås fötterna i backen när de går.
 
3. Alla är supertrevliga och artiga, men ingen pratar i princip ett enda ord engelska. Till och med att beställa mat eller öl är svårt utan att kunna ett ord japanska. (Vi pluggar nödvändiga fraser i detta nu)
 
4. I Japan verkar man ha smarta lösningar på det mesta! De har löst problem som vi knappt ens reflekterat över att de är problem. De har till exempel påsar att stoppa paraplyer i vid entren till alla butiker och på hotellrummet är det uppvärmt bakom en del av spegeln i badrummet så att en ruta aldrig immar igen. Genius!
 
 

Förra året.

Det har blivit en hel del mat i bloggen nu, haha. Det är i princip det enda jag fotar! Men om mindre än en vecka åker vi till Japan så då kommer det bli lite annat innehåll. Och en massa mer mat visserligen haha. Ska bli så ofantligt skönt med tre hela veckors semester!
 
Här kommer en liten tillbakablick till september förra året. Varning för mycket mat även här!
 
 
Tapas innan bio, Everest var sjukt spännande!
 
Blue details.
Stickade tröjor, solglasögon och svart kappa är alltid ett säkert kort.
 
Brunch på Eggs inc. Älska ägg i alla dess former!
 
Fira nya framsteg i byggandet på Muskö!
 
En av de bästa frukostarna nånsin!
 
Date night på Griffins.
 
Skogspromenad med svampplockning.
 
Invigning av poolen och firande av pappas födelsedag!
 
Frukost i solen på A.B.Café.

Torsdag.

Ledig dag innebär som vanligt en riktigt god frukost. Idag i sällskap av IKEA-katalogen och Vänner på TVn. Nu är det dags för ett besök hos tandläkaren för att klistra fast tråden bak på tänderna som lossnat efter en annan gofrukost, när en chiliflake kilade sig fast där bakom haha. Och ikväll blir det middag och bio!
 
 

RSS 2.0