Svamppasta med vitt vin och tryffel

 
 
10-15 champinjoner
Höstkantareller
1,5 gul lök
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 påse babyspenat
5 dl crème fraiche
Några droppar tryffelolja
Salt, svartpeppar
 
 
Stek svampen i en torr, stor kastrull tills allt vatten dunstat bort. Tillsätt (mycket) smör och den hackade löken. Stek allt tills det fått lite färg, häll sedan i vinet och koka ett tag. När en del vin kokat bort, häll i vatten så att det blir för torrt i kastrullen. Kasta i buljongtärningarna och låt småkoka, blir bara godare ju längre det puttrar. Stek babyspenaten tills den mesta vätskan ångat bort och kasta i den i svampsåsen. Tillsätt crème fraichen och lite tryffelolja, salta och peppra. Toppa med ruccola och rostade pinjenötter - KLART!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0